Vilassar de Dalt

“Vull més PSOE a Catalunya i més PSC a Espanya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta alerta que “avui també hem signat més compromís, presència i afany de tots els socialistes amb Catalunya” perquè el moment polític ho requereix i perquè “els socialistes som pont”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat avui a Madrid, durant la roda de premsa amb el president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, després de la ratificació del document per a un enfortiment de les relacions PSOE-PSC que “vull més PSOE a Catalunya i més PSC a Espanya”. “Vam tenir una discrepància profunda en un moment delicat i havíem de reforçar la nostra relació i expressar-ho de forma pública”; “ara estem junts després d’una negociació en què o hi guanyàvem tots o hi perdíem tots” ha dit, “avui tots dos guanyem més compromís i ganes de treballar junts”.

 

“Vull més PSOE a Catalunya i més PSC a Espanya”, ha resumit Iceta, “avui hem signat no només que hi hagi una relació més gran, sinó més compromís, més presència, més afany, precisament perquè les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya així ho exigeixen en aquest moment i perquè un dels ponts sòlids d’aquestes relacions som els socialistes”.

 

“Els documents no resolen problemes”, ha destacat el líder dels socialistes catalans, “però ara sí tenim l’instrument de diàleg per debatre i consensuar, en l’actual situació de relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya necessitem una eina per prevenir, evitar i resoldre mals entesos”. “Els pactes a Catalunya es decidiran a Catalunya i això no canviarà”, ha deixat clar Miquel Iceta, que ha tornat a reclamar “el compromís” del PSOE amb la situació política catalana per fer front conjuntament als desafiaments que es puguin produir en els propers mesos. “Paraules com acatar, subordinar, marcar... que hem llegit aquests dies, no estan al pacte, on sí que hi apareixen d’altres com reconeixement mutu, anàlisi compartida, consens... són paraules que necessitem”, ha conclòs el primer secretari del PSC.

 

 

Fitxers adjunts: