Vilassar de Dalt

Ara cal respecte a la legalitat, retorn a la política i acords amplis

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta demana als partits "generositat i grandesa" per avançar cap a una solució

"Si només les emocions dicten la política, dificilment trobarem una solució" ha manifestat aquest matí Miquel Iceta en una roda de premsa posterior a la reunió extraordinària de l'executiva del PSC, on ha considerat que "tots els partits saben què cal fer per sortir d'aquesta situació" i ha alertat que "ara el que es tracta és veure si hi ha la generositat i grandesa per part de tots per avançar cap on hem d'anar". Per Iceta, "el que està en dubte és si el sistema polític català és capaç d'avançar cap a una solució per acabar amb la confrontació o si primen els interessos d'uns partits i altres".


Iceta considera que tot el que està passant "és conseqüència de l'error monumental de vulnerar la legalitat i de la incapacitat de la política per resoldre un problema de fons". Per això avisa que "seria un error instal·lar-nos en un conflicte permanent barreja de lamentació i protesta" i ha manifestat la necessitat de "tirar endavant". Per això creu que calen tres coses: "respecte a la legalitat, retorn a la política, i establir amplis acords per trobar els consensos necessaris i evitar la fractura social que s'està produint". En aquest sentit, i referint-se a la declaració institucional que el president del Parlament, Roger Torrent, va realitzar ahir al vespre, Iceta ha recordat que les institucions "sempre han de respectar el conjunt i no només una part" i ha deixat palès que Torrent, com a president del Parlament, "ha de mirar com calibra les seves iniciatives; No sé si és a ell a qui li toca encapçalar fronts" ha explicat.

Preguntat per la possibilitat de realitzar un govern de concentració, Miquel Iceta ha explicat que els i les socialistes "com a demòcrates respectem els resultats electorals, la legitimitat de la majoria independentista i és a aquesta a qui correspon prendre iniciatives. Per una crisi tan profunda com la que estem travessant un govern de concentració probablement seria el més raonable. Els governs de concentració són per a situacions excepcionals. No se m’acut una situació més excepcional que aquesta” ha conclòs.

 

Paraules clau: