Vilassar de Dalt

Defensaré aferrissadament la unitat civil dels catalans des del respecte a la pluralitat i la diversitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que “només una proposta de reconciliació podrà superar una dinàmica de blocs enfrontats"

“Ens sentim orgullosos per la feina feta, trenquem amb una dinàmica de pèrdua de suports però el resultat que hem obtingut no ha estat el que volíem” ha valorat aquest vespre el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el Consell Nacional convocat per debatre sobre els resultats de les eleccions del 21 de desembre.

El Primer Secretari del PSC ha explicat que els socialistes “hem augmentat 80.000 vots, 1,2 punts i 1 diputat amb respecte de les eleccions celebrades el 2015, però esperàvem un major avenç de les nostres posicions”. Iceta considera que això “ens obliga a analitzar la situació de forma profunda i sincera per poder orientar adequadament l’acció política del partit en l’etapa que s’obre. I per promoure els canvis necessaris”.

Iceta ha destacat que el resultat electoral “reflecteix, sobretot, la divisió interna entre els catalans sobre quina ha de ser la nostra relació amb la resta d’Espanya” i que una gran majoria de catalans “ha votat en clau d’autoafirmació, de reivindicació, d’autodefensa”. En aquest sentit, ha considerat que la majoria “no volia l’empat. La majoria perseguia la victòria o, millor dit, la derrota de l’adversari, mentre nosaltres oferíem un acord”. En aquest context però, Iceta considera que la proposta socialista “segueix essent la única que ens permetria avançar com a país.”

Miquel Iceta ha lamentat que “els guanyadors de les eleccions no estiguin formulant cap proposta concreta” que tradueixi el resultat de les eleccions en una proposta de govern estable, ha advertit que la política catalana de la nova legislatura “no pot estar supeditada a una agenda judicial derivada de la legislatura que ara acaba" i ha mostrat un rebuig contundent a “acceptar la perspectiva d’un etern empat d’impotències entre els que volen imposar el trencament i els que volen imposar una Espanya uniforme, mentre Catalunya segueix dividint-se socialment i empobrint-se econòmicament.” Pel líder socialista “només una proposta de reconciliació podrà superar una dinàmica de blocs enfrontats, i aquesta proposta passa inevitablement per un acord que impliqui enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el finançament de la Generalitat i impulsar una reforma federal de l’Estat”. 


Iceta ha assenyalat 4 línies d’actuació política a seguir: Fer un esforç permanent per evitar el frontisme en la política catalana, intensificar la presència ciutadana i associativa, portant arreu el nostre projecte de canvi i el nostre missatge de reconciliació, implicar-nos de forma activa en la construcció de l’alternativa a Espanya i mobilitzar el conjunt del partit i els nostres simpatitzants en la preparació del formidable repte polític de les eleccions municipals que se celebraran el maig del 2019.

Paraules clau: